ТАКМИЧЕЊЕ СПОРТСКИХ ПИЛОТА НА ПАЛАНАЧКОМ АЕРОДРОМУ У СУБОТУ 15. ЈУНА

По идеји нашег легендарног пилота инструктора Мирослава Мике Исаковића, ове године, први пут у историји нашег ваздухопловства, на националном нивоу обележићемо Дан пилота Србије, такмичењем пилота моторних авиона, под називом Меморијал „Пилот Михаило Петровић”.

У складу са годишњим календаром Ваздухопловног савеза Србије, ову симболичну и значајну манифестацију организоваћемо у суботу, 15. јуна 2019. године (требало је да се одржи 1. јуна али је померено због лошег времена), на аеродрому Смедеревска Паланка, од 09 до 16 часова, уз велику подршку и сарадњу Аеро-клуба „Јасеница”. Такмичење пилота предвиђа две дисциплине, лет по маршрути са извиђачким задацима и прецизно слетање. Свеукупном победнику биће уручен вредан прелазни пехар.

Меморијал „Пилот Михаило Петровић”, због и мотивационог значаја, захтева свеобухватну и озбиљну припрему и организацију. Коректно смо се обратили Министарству одбране, команди РВ и ПВО, ваздухопловним субјектима и привредним друштвима да се, у складу са могућностима, одазову и узму активно учешће у логистичком обезбеђењу са циљем да се такмичење пилота реализује безбедно, правилно и сигурно.

Бориша Мандић,
пилот инструктор

Програм такмичења:
– до 09 часова долет такмичара са матичних аеродрома,
– од 09 до 09:30 часова прихват такмичара,
– од 09:30 до 10:30 часова припрема за летење,
– од 10:30 до 11:00 часова отварање такмичења,
– од 11:30 до 13 часова извршење такмичарске маршруте,
– од 14 до 14:15 часова проглашење резултата такмичења,
– од 14:30 до 15:30 часова ручак,
– од 15:30 часова повратак посада на матичне аеродроме

Преузимање делова текста или текста у целини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.palankadanas.com

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/takmicenje-pilota-na-palanackom-aerodromu-u-subotu-1-juna/