Početna » ТАКСИСТА ПРИТВОРЕН У СМЕДЕРЕВУ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

ТАКСИСТА ПРИТВОРЕН У СМЕДЕРЕВУ ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

од Паланка данас
0 Коментар

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, према осумњиченом С.С. (57) из Прешева одређен је притвор у трајању од 30 дана. Он је, како се наводи у саопштењу, дана 20.7.2023. године за неутврђени износ, управлјајући такси возилом, превозио четири лица кроз Србију, и то једног државлјанина Републике Сирије и тројицу државлјанина Ирака. Око 17 часова зауставлјен од стране службеника Полицијске управе Смедерево на делу ауто-пута у месту Мали Пожаревац, у смеру ка Београду, а пошто је такси возило најпре уочено код наплатне рампе „Водањ“ и потом праћено до погодног места за зауставлјање.Он их је мигранте сачекао испред прихватног центра „Прешево“ и покушао да их превезе до Београда, одакле су они имали намеру да путовање наставе далје, у потрази за азилом у некој од земалја Европске уније.

Од стране тужилаштва је према осумњиченом најпре одређено задржавање а потом је предложено и одређивање притвора због постојања основане сумње да је извршио кривично дело недозволјени прелаз државне границе и кријумчарење лјуди, као и због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

Иначе, од децембра месеца 2022. године за кривично дело недозволјени прелаз државне границе и кријумчарење лјуди пред Основним јавним тужилаштвом у Смедереву је вођен, или је у току поступак против укупно осморице осумњичених. Од тог броја, у односу на два лица поступак је још увек у фази доказних радњи, док је против шесторице осумњичених поднет оптужни акт. У односу на тројицу оптужених су донете осуђујуће пресуде, којима су одузета и путничка моторна возила која су служила као средство извршења кривичних дела, док у три случаја још увек није донета судска одлука.

Kривично дело недозволјени прелаз државне границе и кријумчарење лјуди чини и онај ко у намери да себи или другом прибави какву корист, омогућава другом недозволјени прелаз границе Србије или недозволјени боравак или транзит кроз Србију, а за конкретан облик наведеног кривичног дела запрећена је казна затвора од једне до осам година, наводи се на крају саопштења ОЈТ у Смедереву.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept