ТАМАРА И БОГДАН У ХУМАНОЈ МИСИЈИ „ПРУЖИ КОРАК“ ДАНАС ПРОШЛИ КРОЗ ПАЛАНКУ

Тамара Kларић и Богдан Стевановић, 30. октобра су кренули у хуманитарну шетњу од Београда до Ниша, како би обезбедили средства за завршетак изградње дечјег хемато-онколошког одељења Kлинике за дечје интерне болести у Нишу.
У акцији, симболично названој „Пружи корак!“, Тамара и Богдан ће препешачити 256.000 корака уз позив свим грађанима и организацијама да им пруже подршку у овом важном подухвату.

Тамара и Богдан су у Паланку стигли данас, 1. новембра, око 15.30 часова, а у центру града су их дочекали грађани, представници Удружења родитеља „Сви до 23“,  НУРДОР-а и локалне самоуправе Милица Деспотовић и Данило Лабус.

Свако може подржати један корак пута слањем СМС поруке на број 1150 или уплатом на рачун НУРДОР-а: 170-30010715000-82, позив на број: 12345, сврха уплате: Пружи корак. Цена једног корака/СМС-а је 100 динара. За завршетак изградње новог одељења неопходно је прикупити још 7 милиона динара.
Сваког дана у Србији једно дете оболи од рака. Сваке недеље једно дете умре од ове болести. Помозите нам да се изградњом новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу изборимо за боље услове и достојанствено лечење деце у целом Јужном региону Србије. Ово је пешачење на које крећу двоје пријатеља, али је путовање и одредиште заједничко за све нас. Ово је прича за коју се вреди борити.
Тамара и Богдан су кренули на пешачење из седишта НУРДОР-а у Чолак Антиној 16 у Београду, а стајалишта за одмор и спавање су предвиђена у седам места у Србији: Рипањ (30.10) – Младеновац (31.10) – Смедервска Паланка (01.11) – Свилајнац (02.11) – Јагодина (03.11) – Појате (04.11) – Алексинац (05.11). Планирано је да на одредиште – дечију клинику у Нишу стигну 6. новембра у поподневним часовима.
„Ову причу смо осмислили потпуно уверени да ниједан изазов није толико велики наспрам заједничког циља који смо поставили. Деца се у Србији са најтежим болестима боре храбро и у тишини. Желимо да се за њихове борбе чује и да из тих борби сви заједно изађемо као победници, тако што ћемо им пружити подршку и омогућити боље услове лечења. Ми ћемо до Ниша сигурно направити 256.000 корака, а вас молимо да нам помогнете да ти кораци постану средства за изградњу дечијег хемато-онколошког одељења клинике у Нишу.“- поручују Тамара и Богдан

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/tamara-i-bogdan-u-humanoj-misiji-pruzi-korak-danas-prosli-kroz-palanku/