ТЕЛА ПРЕМИНУЛИХ ОД КОРОНЕ ВИШЕ СЕ НЕЋЕ СПРЕМАТИ ЗА САХРАНУ

Тела преминулих од короне више се неће припремати за сахрану како је то иначе пракса, то јест, она неће бити купана, чишћена, неће се бријати или чешљати.

Ова одлука донета је на основу члана 65 Закона о заштити становништва од заразних болести, објављеном у Службеном гласнику РС.

– Министар здравља доноси правилник о измени Правилника о условима и начину поступања са посмртним остацима умрлог лица. У члану 3. став 2. мења се и гласи: „Хигијенска обрада се не обавља код лица умрлог од следећих заразних болести: антракса, куге, колере, великих богиња, вирусних хеморагичних грозница (изузев хеморагичне грознице са бубрежним синдромом), тешког акутног респираторног синдрома – САРС-а и друге непознате заразне болести“ – наводи се у саопштењу.

Правилник би требало да ступи на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/tela-preminulih-od-korone-vise-se-nece-spremati-za-sahranu/

3 comments

  • Goca on 23/11/2020 at 13:28

  S telom mozete raditi sta zelite:u vrecu,u metalni,drveni sanduk…spaljivati..tesko je samo rodbini umrlog….A dusa ima svoj put i samo je Bogu on piznat…na srecu svih nas!

  • Verica Stojanović on 22/11/2020 at 23:17

  Od pojave virusa , a samim tim i smrtnih slučajeva u Beogradu je prekinuto spremanje umrle osobe (kupanje, oblačenje…)Naime , preminule osobe iz bolnice se dopremaju u specijalnim vrećama u centralnu kapely , tu se stavljaju u limeni kovčeg , pa u drveni, porodici se malo otvori vreća radi identifikacije i potom se limeni uložak (sanduk)letuje, stavlja drveni poklopac i procedura za sahranu je gotova.

  • Marija on 22/11/2020 at 17:03

  E sacuvaj Boze ovaj loncic lud 😡😡😡😡😡

Komentari su onemogućeni.