ТЕМПЕРАТУРА И ДАНАС ИДЕ ДО 36 СТЕПЕНИ, РХМЗ ИЗДАО ДВА УПОЗОРЕЊА

У Србији ће данас бити сунчано и веома топло са температурама до 36 степени, уз слаб развој дневне облачности у планинским пределима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб до умерен северних праваца.Јутарња температура ће се кретати од 12 до 20 степени Целзијуса, највиша дневна од 33 до 36 степени.

У Београду ће бити сунчано и веома топло уз слаб до умерен ветар северних праваца. Јутарња температура ће бити од 17 до 20 степени Целзијуса, највиша дневна око 35 степени.

Упозорење на високе температуре

– Данас и сутра у целој землји, а у неделју на југу и истоку Србије веома топло са највишом температуром од 34 до 37 °Ц – упозорава РХМЗ.

Исто упозорење, такође је, издато и за подручје Београда.

– Данас и сутра у целој землји, а у неделју на југу и истоку Србије веома топло са највишом температуром од 34 до 37 °Ц“.

Упаљен метео аларм

На територији целе Србије на снази је наранџасти метео аларм, што значи да је „време опасно“.

– Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе – објављено је на званичном сајту РХМЗ-а.

Време наредних дана

У суботу претежно сунчано и јака врућина. Ветар слаб северни и североисточни. Притисак око нормале. Минимална јутарња температура од 15°Ц до 23°Ц, а максимална од 36°Ц до 38°Ц. Увече суво и топло.

У недељу неколико степени нижа температура и мања врућина уз дневни развој облака и могућу ређу појаву краткотрајних локалних пљускова поподне и крајем дана.

Идуће седмице топло, али ипак са нешто мањом врућином и дневном температуром од 30°Ц од уторка, среде и развој облака уз могућу ређу појаву краткотрајних локалних пљускова у поподневним сатима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/temperatura-i-danas-ide-do-36-stepeni-rhmz-izdao-dva-upozorenja/