ТЕРЕТНИ ВОЗОВИ ИДУ БЕЗ ПРОБЛЕМА, РЕДУКОВАН БРОЈ ЉУДИ

Железнички превоз путника је потпуно обустављен, а теретни се одвија без проблема, али са редукованим бројем људи, речено је Танјугу у железничким предузећима Србија воз и Србија карго.

Иако путнички возови не иду, они се редовно одржавају и дезинфикују како би били спремни за рад када поново буде успостављен саобраћај.

У Србија каргу кажу да се теретни железнички саобраћај безбедно и неометано одвија и да успевају да опслуже све захтеве привреде.

Превози се роба која се и раније превозила, попут нафте и нафтних деривата, угља за термоелектране и широку потрошњу, житарице, руда кокса, лимови, сумпорна, фофорна киселина, контејнерски возови и друго.

Смањење обима превоза се највише осећа у транзиту, као последица кризне ситуације, што у Кини, што у Европи.

Србија карго има 2.306 запослених, од чега око 1.900 радника има дозволу за кретање и у периоду када то није дозвољено, тако да је делатност тог предузећа покривена 24 часа.

Највећи број запослених је у извршним службама на терену, а нешто мањи број су службе које корпоративно сервисирају терен.

У Србија каргу наводе да имају велику подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре које је својим активностима створило све неопходне услове за реализацију рада у условима ванредне ситуације.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/teretni-vozovi-idu-bez-problema-redukovan-broj-ljudi/