ТЕСТОМ ИЗ МАТЕМАТИКЕ НАСТАВЉА СЕ ПРОБА ДРЖАВНЕ МАТУРЕ

Тестом из математике се наставља проба државне матуре, која ће се полагати на крају средње школе од 2022. године.

Пилотирање се ради у 101 школи и то 50 гимназија, 30 средњих стручних школа, три уметничке и 10 средњих трогодишњих школа, а учествује око 5.000 ученика трећег разреда.

Задацима који се раде на тесту обухваћено је градиво из прве и друге године, а циљ пилотирања је да се провери квалитет задатака и део процедура које се спроводе у школи.

Јуче су средњошколци радили тест из српског језика, за који кажу да није био толико тежак, али да су најтежа питања била она која су захтевала дуже одговоре, уз образложење.

Средњошколци ће у петак у гимназијама проверавати знање из општеобразовних предмета, а задацима ће бити обухваћено градиво из прве и друге године.

За крај маја наредне године је планирано друго пилотирање државне матуре и тада ће бити укључене све школе, а тестираће се и све процедура које би требало да буду идентичне онима моје ће се спроводити на самој матури.

У оквиру државне матуре од 2022. године матуранти гимназија полагаће општу матуру, средњих стручних школа- стручну матуру, уметничких школа- уметничку матуру, док ће ученици трогодишњих школа на крају полагати завршни испит.

Фото: илустрација ПД

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/testom-iz-matematike-nastavlja-se-proba-drzavne-mature/