ТЕСТОВИ НА КОРОНАВИРУС ОД СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ У АПОТЕКАМА

Од следеће недеље у апотекама широм земље у продаји ће се наћи антигенски тестови на коронавирус, који ће бити предвиђени за све оне који желе да се самостално тестирају код куће. Тестови ће бити предвиђени за кућну употребу и моћи ће да их користе и нестручна лица, што до сада није био случај са антигенским тестовима који су били у понуди, а чији се узорак узимао из носа.

Тестови који се налазе у понуди у апотекама одређују присуство коронавируса из пљувачке, док су тестови код којих се узорак узимао дубоко из носа, повучени из продаје. Ти тестови били су предвиђени за кућну употребу, али због начина узимања узорака, коришћење је било дозвољено само стручним лицима. Како до повреде не би дошло и како би узорак био прилагођен нестручним лицима, од следеће недеље у продаји ће се појавити тестови код којих се узорак узима са површине носа.

Тестови на коронавирус који ће од следеће недеље бити у понуди у апотекама на поуздан начин показаће присутво вируса уколико га имате у организму, ипак савети стручњака су да уколико дође до симптома, тестирање урадите у државним установама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/testovi-na-koronavirus-od-sledece-nedelje-u-apotekama/