ТИМ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ „ЖИКИЦА ДАМЊАНОВИЋ“ НА ПОСЛОВНОМ ИЗАЗОВУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

На регионалном такмичењу средњошколаца централне Србије у предузетничким вештинама „Пословни изазов“ одржаном онлајн у среду и четвртак, учествовале су ученице четвртог разреда СШ „Жикица Дамњановић“ из Смедеревске Паланке, образовног профила медицинска сестра-техничар: Катарина Радисављевић, Кристина Генчић и Ања Станојловић.

Њихов задатак је био да осмисле производ или услугу која ће омогућити људима да живе квалитетно и са сврхом у овим специфичним условима, а и после њих.

Такмичење је окупило ученике из 14 средњих школа централне Србије. Чланови три првопласирана тима из Параћина, Крушевца и Пожаревца, обезбедили су себи место у Националном финалу које ће бити одржано у фебруару у Београду, а победници на националном нивоу ће учествовати на Пословном изазову западног Балкана заједно са вршњацима из региона.

Такмичење „Пословни изазов“, које је реализовала организација Достигнућа младих у Србији, је покренуто пре дванаест година са намером да подстакне средњошколце да употребе вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали могућности за запошљавање.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/tim-srednje-skole-zikica-damnjanovic-na-poslovnom-izazovu-centralne-srbije/