ТИОДОРОВИЋ: ПОТПУНИ ПРЕЛАЗАК НА ОНЛАЈН НАСТАВУ МОГУЋ ВЕЋ У ПОНЕДЕЉАК

ЖУвођење ковид пропусница за све угоститељске објекте у затвореном од 22 часа само је прва мера у низу која ће се односити на ковид пропуснице. „Очекујемо процену стручњака, али свакако ће прва следећа мера бити потпуни прелазак на онлајн наставу“, каже члан Kризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Он додаје да ниједна земља у Европи, али и у свету, није увела све мере ођеданпут.“Сви су радили постепено и тако постигли најбољи успех. Почиње се са оним за шта се сматра да ц́е морати да се спроведе и да ће бити добро спроведено, а иза тога следи постепено проширење на све. Морамо то да урадимо, јер је враг однео шалу. Много је оболелих, много умрлих, ово морамо да пресечемо“, рекао је Тиодоровић за Спутњик.

Да ли сте за увођење ковид пропусница у Србији?

Тодоровиц́ додаје да је његова једина примедба што ковид пропуснице нису уведене раније и каже да их је медицински део Kризног штаба предлагао пре три месеца.

Упитан шта би могла бити следец́а мера, да ли се разматра ситуација у школама, с обзиром да је приличан број деце заражен, Тиодоровић каже да ће бити укинуте ваншколске активности, али и одлазак у школу.

„Управо се ради процена, ту одлуку ц́е највероватније вец́ сутра донети тим за имплементацију, у коме седе представници Министарства просвете и Института Батут. Kако сада ствари стоје, вероватно ц́емо комплетно прец́и на онлајн. Тим ће на основу директних података са терена, из школа, донети предлог мера“, рекао је Тиодоровић.

Тиодоровић каже да се нада да ће се прелазак на онлајн наставу догодити већ у понедељак, 25. октобра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/tiodorovic-potpuni-prelazak-na-onlajn-nastavu-moguc-vec-u-ponedeljak/