ТОКОМ НОЋИ И СУТРА ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ, ТЕМПЕРАТУРА У ПАДУ

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се вечерас, током ноћи и сутра пре подне у Србији очекују обилне падавине, у већини крајева око 20 мм, локално и више од 30 мм кише. 

У брдско-планинским пределима сутра и у четвртак формирање мањег снежног покривача, а на планинама изнад 800 м висине од 10 до 30 цм снега. Влажан снег падаће понегде и у нижим пределима.

И на подручју Београда сутра и у четвртак влажан снег. 

У Србији ће сутра бити облачно и хладно са кишом, понегде са суснежицом и влажним снегом и у низим пределима. У брдско-планинским пределима са снегом уз стварање снежног покривача. 

Више падавина очекује се ујутро и пре подне. Ветар умерен, повремено јак северозападни. Најнижа температура од 2 до 5 C, највиша од 5 на северозападу до 9 C на југоистоку, током дана у паду.

У Паланци ће сутра бити облачно и хладно, повремено са кишом, уз могућу суснежицу и снег. 

Ветар умерен, повремено јак северозападни. Дневна температура без већег колебања од 2 C до 5 C.

Изгледи времена за Србију у наредних седам дана, до 26. априла:

У четвртак и петак облачно, местимично са кишом, и снегом у нижим пределима. У брдско-планинским пределима снег, уз повећање снежног покривача. 

У петак слабљење и престанак падавина, а увече и ноћу разведравање. У суботу ујутро хладно са слабим мразем. 

Наоблачење које ће од средине дана захватити северне, до краја дана, у току ноћи и у недељу прошириће се и на остале пределе, условљавајући у недељу местимично кишу у брдско-планинским пределима снег.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/tokom-noci-i-sutra-obilne-padavine-temperatura-u-padu/