Početna » ТОКОМ НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА ОРГАНИЗОВАНА КРИМИНАЛНА ГРУПА ХАРАЛА ТОПОЛОМ

ТОКОМ НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА ОРГАНИЗОВАНА КРИМИНАЛНА ГРУПА ХАРАЛА ТОПОЛОМ

од Паланка данас
0 Коментар

Народни посланик из Тополе Драган Јовановић, објавио је на ссвом ФБ профилу информацију о организованој криминалној групи, која је током празника пљачкала куће по Тополи и околини. Јовановић је позвао на опрез грађане и рекао:Драги пријатељи, док се лагано Божићни празници ближе крају и велика већина Вас се већ сутра враћа радним обавезама прочитајте и схватите озбиљно ову моју објаву.

Требате да знате да је на територији општине Топола пред крај прошле и на почетку ове године обијен и похаран велики број кућа. Пред завршетак старе године појавила се организована група пљачкаша која упада у куће у општини Топола. Највише су на удару ободна села али нису поштеђене ни куће у варош Тополи. На удару су домаћинства где су људи по иностранству или не живе стално ту али пљачкаши су толико дрски да упадају у раним вечерњим сатима и носе шта год им падне под руку.

Најновији је пример у мојој Блазнави где су пред саму нову годину разбојници упали у приземље куће док су укућани били на спрату. Буквално на пар метара удаљености. Због тога најпре молба за све вас да не оставељате у кућама новац и драгоцености када нисте ту. Подигните колико можете ниво безбедности. Kамере су добре за одвраћање али их имамо недовољно и то морамо поправити али са друге стране морамо сами обратити пажњу на људе који се појављују и кафаницама и продавницама у селима и распитују се о свему и свачему.

Обично возе неупадљива аута (конкретно ови што су код нас пљачкали возили су алфе и пунта) на којима су крадене таблице и касније су та возила нађена спаљена. Нисам параноичан али разбојници су толико дрски да улазе у дворишта и када су мештани ту и ако се брзо не реагује бојим се да може доћи до неке веће трагедије. Пријавите свако сумњиво возило, ми се овде сви добро познајемо. Овде се ради о млађим
људима починиоцима који мора да су долазили овде у извидницу. Вешто избегавају главне правце који су покривени камерама тако да воде рачуна о сваком детаљу. Сам сам веома забринут јер према подацима које имам као народни посланик добијених од надлежних безбедносних служби ради се о веома организованој криминалној групи која користи крадена возила и “оперишу” широм Србије. Та група нпр. у једном дану у општини Тополи је обила 10-так кућа а већ сутра се сумња да су истим и били у Зрењанину и пљачкали код њих. Тако раде широм Србије нарочито у дијагонали од Ваљева ка Источној Србији наравно уз Београд и Банат.

Очекујем да полиција идентификује починиоце, јер је на једној кући овде у Блазнави на стаклу који је обијен остао траг крви починиоца. Зато опрез драги пријатељи. Седећу на глави коме год треба али овоме се хитно мора стати на крај и врло брзо ћу са новим информацијама писати о овоме јер сматрам да је лична безбедност и сигурност имовине светиња свакоме од нас.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept