ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА ГОВЕДА СИМЕНТАЛСКЕ РАСЕ ОДРЖАНА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

На пољопривредно – изложбеном простору у Великој Плани у суботу је одржана 38. Изложба приплодних говеда сименталске расе.

На изложби је било више од 50 крава, које су се надметале у три категорије: краве, првотелке и јунице. У категорији крава шампионско звање освојила је крава Драгослава Славнића, прва  пратиља је крава његовог имењака Донића, друга Горана и Бојана Чобанова а трећа Драгана Стевића.

И међу првотелкама победничким венцем се окитила крава Драгослава Славнића, венцем прве пратиље првотелка Драгане Барјактаревић,  док су првотелке власништво Драгослава Донића и Добрице Марјановића освојиле треће и четврто место. Победничка јуница и друга пратиља Велике Плане су из штале Драгослава Донића, док је прва пратиља шарова Драгослава Савића, док је јуница Драгана Стевића проглашена за трећу пратиљу.

Од изложених приплодних овнова за најбољег је проглашен ован Добрице Димитријевића. А по оцени стручног жирија, најлепшу овцу је довео Драган Павловић, друга је овца Слободана Донића док је њена супарница власништво Момчила Обрадовића морала да се задовољи трећим местом и бронзаном медаљом.

Међу козама жири је одлучио да је најлепша коза Ивана Јовичића. Покровитељ избора најбољих и најлепших крава, оваца и коза Велике Плане, традиционално је била локална самоуправа.

Фото општина Велика Плана

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/tradicionalna-izlozba-goveda-simentalske-rase-odrzana-u-velikoj-plani/