Početna » ТРАКТОР СВАКИХ ШЕСТ ДАНА УСМРТИ ЈЕДНУ ОСОБУ У СРБИЈИ, УЗРОЦИ: ВОЗИЛА НЕИСПРАВНА, ВОЗАЧИ ПИЈАНИ…

ТРАКТОР СВАКИХ ШЕСТ ДАНА УСМРТИ ЈЕДНУ ОСОБУ У СРБИЈИ, УЗРОЦИ: ВОЗИЛА НЕИСПРАВНА, ВОЗАЧИ ПИЈАНИ…

Од 1997. до 2021. године у Србији је 1.637 особа погинуло у саобраћајним незгодама са учешћем трактора, од чега 1.198 особа као возач или путник на овом возилу.

од Паланка данас
0 Коментар

То показују подаци Агенције за безбедност саобраћаја.

„Оно што посебно забрињава је податак да је од укупног броја погинулих у саобраћајним незгодама са учешћем трактора и 67 малолетника. С друге стране, у анализираном периоду, свака десета особа старија од 65 година која је погинула у саобраћајној незгоди, настрадала је у удесу са учешћем трактора“, пише портал Агросмарт.Статистички је у наведеном периоду на сваких шест дана једна особа изгубила живот у саобраћајним незгодама са учешћем трактора, наводи портал.

Из Агенције за безбедност саобраћаја рекли су за Агросмарт да трактори имају висок ризик изазивања саобраћајних незгода на јавном путу.

„То је пре свега последица техничких карактеристика трактора, могућности вуче приколица или прикључних оруђа, непоштовање саобраћајних прописа, неисправност возила, али је изражена и вожња под дејством алкохола“, навели су из те Агенције.

Навели су да они бележе само саобраћајне незгоде које се догоде на јавном путу, па није могуће утврдити колики је укупан број погинулих особа на тракторима у пољу и на некатегорисаним путевима.

Професор безбедности саобраћаја на Факултету техничких наука у Новом Саду Драган Јовановић рекао је за Агросмарт да је проблем и то што трактори са неизграђених атарских путева износе блато на коловоз и тиме повећавају ризик одвијања саобраћаја на путевима.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја, процењује се да је у Србији око 100.000 трактора без заштитне кабине или рама.

„Највећи проценат употребе трактора без заштитног рама или кабине је у централној Србији, чак око 50 одсто, док је у Мачви нешто мањи и износи 45 одсто, а у Војводини износи 18 одсто“, навели су из агенције.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept