Početna » ТРАЖИ СЕ 1.100 ПОЛИЦАЈАЦА Отворен конкурс за полазнике до 29. децембра

ТРАЖИ СЕ 1.100 ПОЛИЦАЈАЦА Отворен конкурс за полазнике до 29. децембра

Конкурсом за упис полазника Центра за основну полицијску обуку, који је расписан 14. децембра и отворен до 29. децембра ове године, прима се 1.100 полазника, изјавио је помоћник начелника Центра за основну полицијску обуку, потпуковник полиције Саша Антић.

од Паланка данас
0 Коментар

Од тога, прима се 550 полазника за радно место полицајца, 300 полазника за радно место саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода и 250 полазника за граничне полицајце, Антић је за Танјуг појаснио да право да конкуришу имају кандидати који су држављани Србије, имају пријављено пребивалиште на територији Србије непрекидно годину дана, пријављено пребивалиште на подручју полицијске управе за коју конкурише, затим да немају мање од 18 ни више од 24 године у моменту закључења конкурса.

„Што се тиче студената КПУ-а, за њих је битно да немају више од 27 година старости од момента закључивања конкурса. Неопходно је да имају завршено средње образовање и васпитање у четворогодишњем трајању, да не постоје безбедносне сметње и да поседују важећу националну возачку дозволу Б категорије, као и да имају здравствене, психолошке и физичке способности за послове у Министарству унутрашњих послова“, рекао је он.

Додао је да уколико кандидати немају важећу националну возачку дозволу Б категорије, могу уз неопходну документацију приложити и потврду од ауто-школе да су кренули са обуком, с тим да до 1. марта 2024. године Центру за основну полицијску обуку морају да оставе оверену фотокопију возачке дозволе.

Пуковник полиције Златко Беленцан истакао је да ће посебна пажња бити посвећена обуци полицијаца са камером на униформи за комуникацију са учесницима у саобраћају.

“ Треба рећи да се камере за униформу користе само приликом извршења прекршаја, односно контроле извршиоца прекршаја. Њему се саопштава да ће бити сниман, што је изузетно битно, јер поједини учесници у саобраћају не схватају озбиљност“, рекао је он.

Додао је да од тог тренутка све што учесник у саобраћају саопшти може се користити као доказно средство те да је веома важна обука полицајаца за комуникацију

Антић је појаснио да се поступак избора кандидата састоји из више делова.

„Први део је општи лекарски преглед који обављају радници Завода за здравствену заштиту, радници министарства, у сарадњи са организационом јединицом надлежном за управљање људским ресурсима. Други део је квалификациони испит, који између осталог садржи проверу правописа и познавање српског језика а следећи сегмент је психотестирање“, рекао је он.

Навео је да након тога следи интервју комисије са кандидатом а на крају се ради специјалистички здравствени преглед кандидата у Заводу за здравствену заштиту радника министарства.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept