ТРЕЋИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ „ЗОРАН ПОПОВИЋ ПОП“

 Трећи турнир одржава се у уторак, 12.јуна, од 19 часова у Вранову и биће ревијалног карактера.  У уторак, 12. јуна, на терену у Вранову биће одржан трећи Меморијални турнир у малом фудбалу „Зоран Поповић Поп“, у знак сећања на прерано преминулог тренера ФK „Пролетер“ из Вранова.

Организатори и породица Зорана Поповића, одлучили су да ове године турнир буде ревијалног карактера и траје један дан. Оваква одлука донета је пре свега зато што се у термину турнира ове године игра Светско првенство у фудбалу, догађај за који влада највеће интересовање љубитеља фудбала. Додатни разлог су неадекватни услови на терену у Вранову, збогчега ће организатор и добро размотрити место одржавања четвртог турнира.„Тешка срца смо донели овакву одлуку, али сматрамо да је тако најбоље. Нежелимодадоведемоупитањеренометурнира Зоран Поповић Поп који је за две године постао најбољии најјачи у Смедереву и околини.Светско првенство у фудбалу свакако би утицало на број екипа и посетилаца, атерминнећемо мењати. Штосе тичеуслованатеренуу  Вранову,они нису на адекватном нивоу,турнирје за кратко времеуспоставиовисоке стандарде у квалитетуиброју екипа, а условиу Врановустагнирају,ништа се не улаже.Зато ћемо добро размислити, разговарати са представницима месне заједницеизаједноса Поповом породицом донети одлуку за идућу годину.Уколико се ништа не промени,отворена је опцијада турниризместимо у Смедерево, јер Поп јесте до крајасвогживотабио тренер у Вранову,али јепресвега Смедеревац когасуградусвипознавалиипоштовали“ ,рекаоје Јован Беч, једанодорганизатора овогМеморијалногтурнира. Турнир у уторак почиње од 19часовау Вранову. Учествоваће четириекипе: Поповидругари, Поповиветерани, Поповеколеге и Поповиклинци. Играћесе четири утакмице–дваполуфинала,затрећеместо и финалнаутакмица.Иовегодинебићедодељене награде и захвалнице свимучесницима,као и најбољем играчу,стрелцу и голману. Наконфиналабиће приређено Попововече–дружење учесникатурнираигостију,гдеће се евоцирати успомене наЗоранаПоповићакоји је допоследњег дана ранопрекинутог живота, давао себезауспехеФKПролетер и фудбала у Вранову. Попјезаслужио да га памтимо и ми ћемо и даље кроз фудбал,једнуоднегових највећих љубави,чуват и сећањена њега.Зато, слободномогу да кажем,да идућегодине настављамотурнир тамо где смо сталипрошле године,али још боље и масовније. Надамо се да ће нас у томепратити и важан партнер Јеленкуп, који је прошлегодине препознао квалитет и значај турнира, као и многидруги партнери и фудбалске екипе,кажеЈованБеч. Организаторипозивајусвезаинтересоване да уу торакод 19сати дођунатурнир,да заједно обележимовечепосвећеноЗорануПоповићуПопу.
Меморијалнитурнир посвећеновом дугогодишњем фудбалеру и спортскомраднику,први пут организовање у јуну 2016. За двегодинепостаојепрепознатљив и ван оквираПодунавскогокруга. У прилогтоме говори чињеница да се до сада надметало скоро 50екипа,упросеку25потурниру,иоко500играча, међукојима доста познатих футсалера,те да је само прошле годинетурнирнатрибинама у Вранову испратило више од петхиљадагледалаца. Зоран Поповић Поп преминуо је19.октобра2015.године након краће и тешке болести. Готово до последњег дана,упркосболести,био је на клупи ФKПролетер, који је управо под његовом тренерском палицом те године ушао у виширанг–зону Дунав. Управа клуба , а потом и Градско веће града Смедерева, донелоје 15.априла 2016.године одлуку да стадион ФK Пролетер добије име„Зоран Поповић Поп“. Уложина стадиону, уочи финала првог турнира званично је откривена мермер плоча са натписом „СтадионЗоранПоповићПоп“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/treci-memorijalni-turnir-u-malom-fudbalu-zoran-popovic-pop/