ТРЕЋИНА ПРЕГЛЕДАНИХ ВОЗИЛА У АКЦИЈИ АМСС НЕИСПРАВНО

У традиционалним бесплатним акциjама „Исправно возило-безбедно возило“, коjе jе Aуто-мото савез Србиjе организовао са Управом саобраћаjне полициjе MУП-а и Aсоциjациjом техничких прегледа, у 2016. прегледано jе више од 10.000 возила, од коjих jе трећина имала неку неисправност.

AMСС ову акциjу већ 27 година организуjе два пута годишње, у jулу и новембру пред сваку летњу и зимску туристичку сезону, како би што више возача у Србиjи могло да бесплатно у AMС С провери исправност свог возила.
Према обрађеним подацима из новембарске акциjе, како jе саопстио AMСС, показало се да од 5.000 прегледаних аутомобила, 37 посто има неку неисправност.
Aнализом структуре кварова неисправних возила, утврђено jе да од прегледаних, чак 34 посто има проблем са кочницама, 12 одсто са системом за управљање, а код 31 посто возила ниjе потпуно исправна светлосна сигнализациjа.
У претходноj jулскоj акциjи са 5.000 возила, неку неисправност jе имало 39 посто прегледаних возила.
Наjчешћи проблем су били код кочионог система и то у 37 одсто случаjева, 31 посто неисправности односи се на уређаjе за осветљавање пута, а 16 одсто на уређаjе за управљање возилом.
Kао и до сада, за бесплатну проверу техничке исправности наjвише су били заинтересовани власници стариjих возила, коjи већ претпостављаjу да постоjи неки квар, саопстио jе AMСС.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/trecina-pregledanih-vozila-u-akciji-amss-neispravno/