Početna » ТРГОВЦИ САДА КОРИСТЕ “ШРИНКФЛАЦИЈУ” ДА НАС ПРЕВАРЕ У МАРКЕТИМА

ТРГОВЦИ САДА КОРИСТЕ „ШРИНКФЛАЦИЈУ“ ДА НАС ПРЕВАРЕ У МАРКЕТИМА

Смањење грамаже производа назива се шринкфлација

од Паланка данас
0 Коментар

Значајно расте број притужби на смањену грамажу (тежину) производа, а потрошачи најчешће указују на смрзнуто поврће чија су се паковања смањила са пола килограма на 400 грама, саопштено је из Националне организације потрошача Србије.Представник Националне организације потрошача Марко Драгић рекао је да то представља злоупотребу потрошача, али да није кажњиво уколико су сви подаци о производу јасно наведени на декларацији.

„Ово је маркетиншки трик јер произвођачи рачунају на навике купаца који обично не проверавају тежину производа, не читају декларацију, већ очекују да производ има тежину на коју су навикли“, истиче Драгић за Вечерње новости.

Он је додао да се тој пракси не може стати на пут, јер је директива Европске уније од пре 10 година дала слободу произвођачима да легитимно могу да промене грамажу и запремину производа.

Помоћница министра трговине Вишња Ракић је најавила да од септембра почиње едукација ученика основних школа о заштити потрошача и да ће деца кроз практичне примере научити која су основна права потрошача.

Смањење грамаже производа назива се шринкфлација, а термин потиче од речи „схринк“ што на енглеском језику значи скупљање или смањење.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept