ТРИ КОНКУРСА ЗА ПОСАО У НЕМАЧКОЈ ЗА МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ТЕХНИЧАРЕ У ОВОЈ ГОДИНИ

Национална служба за запошљавање Србије и пројекат немачке организације ГИЗ „Трипле Wин“ ове године расписује три конкурса за посао медицинских сестара и техничара, општег и педијатријског смера у Немачкој, саопштио је ГИЗ.

Пријаве за први конкурс трају до 17. јануара, док ће одабир кандидата бити средином фебруара. Други конкурс биће расписан од 18. марта до 17. априла, а трећи од 5. августа до 25. септембра.

Пријаве се подносе преко Национале службе за запошљавање, а главни услов за кандидате је завршена четворогодишња медицинска школа.

У саопштењу се истиче да се због отежаног процеса нострификације диплома преквалификанти не примају. Такође, кандидати би требало да имају и минимум шест месеци искуства, у последњих пет година.

Познавање немачког језика за улазак у пројекат није неопходно. Пројекат сарађује са више од 200 послодаваца у Немачкој и сви они су у обавези да потписивањем уговора гарантују закључивање радног односа држављана Србије под истим условима као и за грађане који већ раде у тој земљи.

За посао у Немачкој претходне године пријавило се 360 медицинских сестара и техничара из Србије, општег и педијатријског смера, што је за око 100 више него 2018. године.

Бета

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/tri-konkursa-za-posao-u-nemackoj-za-medicinske-sestre-i-tehnicare-u-ovoj-godini/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • posmatarč on 14/01/2020 at 13:54

  Ako je tako onda Nemačka treba da finansira Nacionalnu službu za zapošljavanje. To bio doprinos našem budžetu, zašto da plaćamo službu koja radi protiv nas.

  • Jelena on 13/01/2020 at 22:53

  Sporazum sa GIZ – om postoji vec 6 godina i svake godine se sprovodi konkurs,s tim sto ce ih ove godine biti tri.Nista nije cudno,posto se sve Vuciceve izjave svode na manipulaciju.Ostace nas saka jada,vecina pametnih odose iz zemlje,jer ovde pristojnog opstanka nema.

  • Azanjac on 13/01/2020 at 21:25

  Ovo je najveće dno dna. U vreme kada se priča o smanjenju „odliva mozgova“ iz ove zemlje, u vreme kada se priča o svakakvoj pomoći mladima sa ciljem da ostanu, žive i rade u Srbiji, Nacionalna služba raspisuje konkurse za Nemačku. Pa gde je zdrav razum? Kako posle da nam ne bude nikad manja nezaposlenost, ako izvozimo nezaposlene ljude?
  Da se razumemo, podržavam vlast u svemu dobrom što uradi, ali ovo nije normalan smislio.

   • Goran on 14/01/2020 at 18:43

   Temeljno iseljavanje mladih. Tako i treba, neka ostanu penzioneri. I onako planiraju migrante da nasele.

Komentari su onemogućeni.