ТРИ ОПЦИЈЕ МОГУЋЕ ЗА ПОВРАТАК У ШКОЛУ

Ђаци у Србији од петка су на распусту, а како је корона изменила школски календар, ове године после много времена, распуст је исти за ђаке у Војводини и остатку Србије. Померен је и крај школске године, па ће он за све ученике доћи четири дана касније него што је првобитним календаром било предвиђено.

Ипак, оно што родитеље, ђаке и наставнике сада највише занима, јесте какав ће бити повратак у клупе након зимског распуста. И да ли ће га уопште бити. О томе данас пише портал Блиц, наводећи три опције за почетак другог полугодишта.

Прва опција је повратак у клупе, на нормалну наставу, 18. јануара, када је и планиран завршетак зимског распуста. Међутим, како Блиц пише, то није дефинитивно и за то ће прво бити неопходна сагласност Кризног штаба.Друга опција која се наводи јесте почетак наставе 18. јануара, али не из клупа, већ онлајн. Овакав почетак може се десити ако током празника не буду поштоване мере, па број оболелих почне да расте.

Трећа и, како кажу, најмање вероватна опција је продужетак распуста за недељу или две.

Друго полугодиште биће знатно дуже од првог и имаће 103 радна дана у односу на досадашњих 76 радних дана. Ђаци ће имати паузу само за Сретење, 15. и 16. фебруара (понедељак и уторак), као и пролећни распуст од 20. априла до 10. маја.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/tri-opcije-moguce-za-povratak-u-skolu/

1 comment

  1. Ovakav rad sa manje učenika je raj za nastavnike

Komentari su onemogućeni.