Početna » ТРИ СЕКУНДЕ ЦЕО ЖИВО – Едукативна кампања о безбедности у саобраћају

ТРИ СЕКУНДЕ ЦЕО ЖИВО – Едукативна кампања о безбедности у саобраћају

Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштило је да едукативном кампањом "Три секунде цео живот" жели да утиче на едукацију становништа, скрене пажњу јавности на значај држања безбедног интервала слеђења возила и смањи број саобраћајних незгода.

од Паланка данас
0 Коментар

Како се наводи, циљ кампање је скретање пажње на значај одговорног понашања у саобраћају, које, осим држања безбедног одстојања између возила, подразумева и смањење брзине кретања возила, активно сагледавање услова саобраћајног тока и неугрожавање других возача у саобраћајном току.


Додаје се да би испуњење основног циља едукативне кампање требало да допринесе смањењу брзине кретања возила, држању безбедног интервала слеђења возила, активног сагледавања услова саобраћајног тока, неугрожавања других возача у саобраћајном току.

Путеви Србије подсећају да годишње у саобраћајним незгодама страда више од 500 особа, више од 150 погине на аутопуту у три године, да је више од 50 одсто саобраћајних незгода последица наглог кочења и налетања возила, као и да се свака четврта незгода са погинулим лицима догађа због недовољног одстојања између возила.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept