Početna » ТРИК ПОСКУПЉЕЊА КОЈИ ЉУТИ КУПЦЕ, А ЗА КОЈИ НЕ ПОСТОЈИ ЖАЛБА

ТРИК ПОСКУПЉЕЊА КОЈИ ЉУТИ КУПЦЕ, А ЗА КОЈИ НЕ ПОСТОЈИ ЖАЛБА

од Паланка данас
0 Коментар

Смањење грамаже у паковању производа или шринкфлација није против закона, али потрошачи такву праксу оџивљавају као превару – паковање остане исто, грамажа се смањи, цена се не мења или се незнатно повећа, док Младен Алфировић из Националне организације потрошача Србије указује да је то „посредан, перфидан начин да производ поскупи“.Kако наводи РТС, чоколаде више немају 100 грама, него 90 или 80, јогурт се смањио са 200 милилитара на 180 – иако је количина мања, цена је иста или виша.

И док је у почетку била очигледна код основних животних намирница, шринкфлација данас „једе“ готово све производе. Промене је претрпео чак и тоалет-папир, па и порције у ресторану.

„Потрошачи су и те како уочили појаву, изузетно негативно реагују. Редовно нас питају да ли је све у складу са законом, приметили су да је смањена грамажа, а да је цена иста, и то утиче на њихов буџет јер за исти новац могу да купе знатно мању количину производа“, каже Алфировић за РТС.

„Мршављење“ паковања је, указују економисти, један од начина да се предузеће бори са инфлацијом и растом трошкова. Истраживања показују да потрошачи мање реагују на смањење амбалаже него на повећање цене.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept