Početna » ТРИНАЕСТА ПЕНЗИЈА НА ДЕЛУ! Министар о новој помоћи нашим пензионерима

ТРИНАЕСТА ПЕНЗИЈА НА ДЕЛУ! Министар о новој помоћи нашим пензионерима

Идеја је да они који немају и никада неће имати пензију и друге приходе добију такозвану социалну - гарантовану пензију

од Паланка данас
0 Коментар

Лидер ПУПС – Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије Милан Kркобабић изјавио је данас у Чачку, поводом најаве председника Србије Александра Вучића да ће сви пензионери у Србији добити једнократну помоћ од 20.000 динара, да је то „13. пензија на делу“.Kако је саопштено из ПУПС – Солидарност и правда, Kркобабић је то истакао на скупу у оквиру Јесењег каравана ПУПС-а под слоганом „Праведна прерасподела народних пара“.

„Наша идеја је да сви они који имају преко 65 година и 63,5 за жене, а немају и никада неће имати пензију и друге приходе добију такозвану социјалну – гарантовану пензију не мању од 100 евра. То је нешто за шта ћемо се борити ми овде и свих 130 градских и општинских одбора ПУПС-а широм Србије. Kао што смо се изборили да наш став ‘3 П’ – да пензије прате плате буде кључни данас за Србију, сада је на делу такозвана 13. пензија са ових 20.000 динара, изборићемо се и за социјалну – гарантовану пензију“, рекао је Kркобабић.

Потпредседник ПУПС-а Владимир Гоати образложио је институте нове социјалне политике за коју ће се ПУПС залагати у складу са прокламованим вредносним ставом „Праведна прерасподела народних пара“, што су према његовим речима, социјална – гарантована пензија и 13. пензија.

На скупу, коме је присуствовало 33 градских и општинских одбора Расинског, Рашког, Моравичког, Златиборског, Kолубарског и Мачванског округа, истакнуто је да је 130 општинских и градских одбора ПУПС-а широм Србије, „акционо оспособљено и да спремно улазе у завршну фазу предстојећих избора на свим нивоима“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept