ТРЖНИ ЦЕНТРИ, КАФИЋИ И УГОСТИТЕЉИ ДО 20 САТИ, БЕЗ МУЗИКЕ У КАФИЋИМА И РЕСТОРАНИМА

Кризни штаб предложио је данас да се радно време тржних центара, услужних делатности, кафића и ресторана продужи до 20 сати, уз поштовање свих епидемиолошких мера, саопштио је данас члан Штаба, епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

„Влада ће данас усвојити да се рад тржних центара продужи до 20 сати. Важно је да ковид редари спроводе контролу“, рекао је Тиодоровић и додао да ће и све услужне делатност (фризери, козметичари…) радним даном радити до 20 часова, јер је, како је рекао, то потреба становништва.

Он је истакао да мере ступају на снагу одмах, али су орочене до петка, а да ће ових пет дана послужити да се анализира и процени епидемиолошка ситуација, од чега ће зависити да ли ће мере бити продужене, промењене или допуњене.

У кафићима и ресторанима неће бити музике, рекао је Тиодоровић.

„Сматра се да су уз музику људи опуштенији и да тако долази до преношења вируса“, навео је Тиодоровић.

Он је додао и да је дошло до смањења броја првих прегледа у ковид амбулантама, као и благог пада оболелих од ковида-19, те до благог смањења броја пацијената у ковид болницама.

„Било би добро да је дошло до већег смањења броја пацијената у ковид болницама, али то очекујемо наредних дана. У Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу и даље је највећи притисак на ковид болнице“, рекао је Тиодоровић.

У поноћ је ступила на снагу нова мера, према којој је улазак у Србију за стране држављане могућ само уз негативан ПЦР тест, не старији од 48 сати, а српски држављани, који немају ПЦР тест, морају бити у кућној изолацији 10 дана.

Од данас установе културе раде дуже, до 21 сат.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/trzni-centri-kafici-i-ugostitelji-do-20-sati-bez-muzike-u-kaficima-i-restoranima/