ИНЦИДЕНТ НА КОЛОНИЈИ: ГРАЂАНИ РАЗВАЛИЛИ КАВЕЗ И ОСЛОБОДИЛИ ПСЕ ЛУТАЛИЦЕ

У Улици Доситеја Обрадовића у насељу Колонија у Смедеревској Паланци се јуче поподне догодио инцидент, када су комунална инспекторка Општинске управе и радници фирме „Авенија МБ“, који се баве хватањем и збрињавањем паса луталица нападнути од грађана.
Инцидент се догодио пошто су радници који хватају псе дошли у ову улицу по пријави грађана да похватају псе.

Они су ухватили и једног лабрадора кога чувају и хране станари из ове улице. На молбу грађана да пусте лабрадора, кога су већ ухватили и ставили у приколицу са осталим псима, радници нису реаговали, због могућности да на тај начин побегну сви пси.

Након препирке и размене познатог вокабулара у оваквим ситуацијама, шесторо непослушних грађана су употребивши две дрвене полуге развалили катанац којим су пси били закључани у приколици и свих 18 паса који су до тада били ухваћени су пуштени „да се бране са слободе“. Радници нису били у ситуацији да спрече овај напад како не би и они извукли дебљи крај .

 По свему судећи цео случај ће се наћи на суду.  Заштитници животиња су након инцидента саслушани у полицији и против појединих ће бити поднете и кривичне пријаве за спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-akciji-gradjana-oslobodjeni-psi-lutalice-od-sintera/