У БАШИНУ ОД 2. ДО 6. ЈУЛА ГОСТУЈЕ ОДРЕД ИЗВИЂАЧА „ВОЖДОВАЦ“

Од 2 – 6. јула 2020. године на територији Месне заједнице Башин планирано је гостовање савеза Извиђача Србије – одреда извиђача „Вождовац“ из Београда.
Планиран је долазак тридесетак деце школског узраста са својим старешинама. Боравиће у кампу који ће сами подићи на приватном имају породице Глигоријевић која им је у том периоду уступила свој посед .
Иначе,извиђачи су покрет за децу и омладину, а у остваривању циљева и програма им помажу одрасли чланови организације. Извиђачи се претежно баве упознавањем природе, дружењем (социјализацијом деце) и учењем корисних вештина које им могу помоћи у будућем животу како у цивилизованом свету, тако и у дивљини.
Важнија знања која извиђачи усвајају су: оријентација на карти и у природи, топографија, упознавање биљног и животињског света, чворови, путни знакови, извиђачке песме, друштвене игре у природи и затвореном простору, пионирство, сигнализација, прва помоћ, спортови (нпр. извиђачки спортови као што су: отимање мараме, скаутбол, троного трчање) и друго.
Овим путем се позивају сва деца школског узраста како из Башина тако и из другиг месних заједница са територије општине Смедеревска Паланка, да им се придруже у игри, учењу и у реализацији њихових активности.

За детаљније информације и пријаву деце можете контактирати Месну заједницу Башин на телефон 065/5006873. За сву нашу децу и децу из околине трошкове ће регулисати Месна заједница Башин.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-basinu-od-2-do-6-jula-gostuje-odred-izvidjaca-vozdovac/