У ЧЕТВРТАК ЛИСТЕ ЖЕЉА ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ, КОНАЧНА ЛИСТА 8. ЈУЛА

У свим школама у Србији у четвртак, 5. јула ће бити објављене званичне листе жеља за упис у средње школе. 

Тог дана ђаци имају прилику да на званичном и техничком сајту, где су пријављени, провере свој списак, како би се спречиле евентуалне грешке.

Ипак, ђаци и родитељи мораће још мало да се стрпе пре него што открију у коју су школу успели да се упишу. Према календару, објављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима у основним и средњим школама очекује се 8. јула од осам часова изјутра, мада ће многи, као и сваке године, листе прегледати касно увече 7. јула, пошто може да се деси да се и пре рока нађу на сајту Министарства просвете. Прва слободна места у првом кругу биће објављена истог дана до 20 часова, а 9. и 10. јула од 8 до 15 часова почеће упис ђака у средње школе.

Други уписни круг почиње 9. јула, попуњавањем и предајом листа, и траје од 8 до 15 часова. У среду, 11. јула, до 20 часова биће објављена листа преосталих слободних места после другог уписног круга, као и објављивање коначног распореда ученика по школама у другом уписном кругу. У четвртак, 12. јула од 8 до 15 часова биће организован упис ученика у средње школе у другом уписном кругу.

Осми разред основне школе завршио је 71.661 ученик, а у средњим школама у Србији има места за 76.064 ђака. Број слободних места већи је за 6,14 одсто од броја ученика. Преко те квоте у 60 школа у укупно 63 одељења има места за 1.260 ученика с посебним способностима за рачунарство и информатику.

Укупно у гимназијама има 19.062 места. У четворогодишњем школама има места за 60.640 ученика, у трогодишњим 16.106, за двогодишње школовање 242 и једногодшње 306 места. У дуалном моделу образовања има 3.507 места у око 120 одељења.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-cetvrtak-liste-zelja-za-upis-u-srednje-skole-konacna-lista-8-jula/