У ФЕБРУАРУ И ХЛАДНИЈЕ И ТОПЛИЈЕ ВРЕМЕ, СНЕГ НЕКОЛИКО ДАНА

У фебруару ће се смењивати хладни и топлији дани, а могу се очекивати три ледена дана и пет дана са снежним покривачем.

Према прогнози Националног центра за климатске промене Републичког хидрометеоролошког завода, у фебруару ће средња максимална температура бити у интервалу од 8 до 12 степени Целзијуса, а на планинама од 1 до 5 степени.

Очекује се да ће у нижим пределима бити од 7 до 13 мразних дана, а у брдско-планинским крајевима од 18 до 25 таквих дана.

За мразне дане се подразумевају они у којима је минимална температура ваздуха нижа од нула степени.

Прогнозира се да ће број ледених дана, када температура ни током дана неће бити изнад нуле, у нижим пределима бити до три, а на планинама од 7 до 14 дана.

„Први дани фебруара почеће хладнијим таласом. У петак можемо на кратко да очекујемо и снег. Након тога опет можемо очекивати топлије време, али већ следећа прилика за снег и кишу имамо у другој недељи фебруара, тачније од 9. до 11. фебруара“, рекао је Недељко Тодоровић, метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода.

Током фебруара се прогнозира просечна количина падавина у већем делу земље. Прогнозира се да ће средња фебруарска количина падавина у нижим пределима бити до 50 милиметара, а на планинама до 80 милиметара, преноси Блиц.

Очекује се да број дана са падавинама буде у интервалу од 9 до 13, а у брдско-планинским крајевима до 17, док ће број дана са снежним покривачем у нижим пределима бити до пет, а на планинама од 18 до 23 дана.

„Време ће бити слично као и у јануару. Имаћемо и топло време и захлађење, као и снег неколико дана. Температура ће бити око просека за фебруар“, казао је Тодоровић.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-februaru-i-hladnije-i-toplije-vreme-sneg-nekoliko-dana/