Početna » У ФЕБРУАРУ СТИЖУ НОВИ СЛОБОДНИ ДАНИ: Имаћемо прави мини-одмор – Ово је детаљан списак нерадних дана у 2024.

У ФЕБРУАРУ СТИЖУ НОВИ СЛОБОДНИ ДАНИ: Имаћемо прави мини-одмор – Ово је детаљан списак нерадних дана у 2024.

САМО што су прошли новогодишњи и божићни празници, ускоро нам стижу нови нерадни дани. За око две недеље Србија прославља Дан државности који се празнује нерадно два дана, тако да многи ће моћи да направе и мини-одмор.

од Паланка данас
0 Коментар

Дан државности обележава се 15. и 16. фебруара, који ове године падају у четвртак и петак, које када спојите са викендом можете да добијете прави мини-одмор од четири дана. Након дана државности нерадно ћемо прославити и Празник рада, као и Ускрс.Нерадни дани за Празник рада биће 1. и 2. мај, они ове године падају у среду и четвртак, а одмах затим следе ускршњи празници од 3. до 6. маја, што значи да ће грађани имати шест везаних дана за време којих неће радити.

С друге стране, припадницима исламске заједнице слободан дан следи првог дана Курбанског бајрама 16. јуна.

Припадницима јеврејске заједнице слободан је и 12. октобар, када се обележава Јом Кипур.

Дан примирја у Првом светском рату биће нерадни понедељак, 11. новембар.

За католике и припаднике других хришћанских верских заједница, први дан Божића, у среду 25. децембра, такође се неће радити.

Ако један од датума када се празнују државни празници падне у недељу, не ради се првог наредног радног дана. Ово се не примењује када су у питању верски празници.

Такође, припадници различитих верских заједница имају право на слободан дан кад њихова верска заједница обележава неки празник.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept