У ФШВ ГОША И ДАЉЕ БЕЗ ДОГОВОРА РАДНИКА И РУКОВОДСТВА

Радници Фабрике шинских возила „Гоша“ одлучили су да штрајкују до 5. маја када очекују нову посету премијера Србије Александра Вучића.

Председник Штрајкачког одбора у Гоши Милан Вујчић рекао је да нови генерални директор тог предузећа Милутин Шћепановић није испунио захтев радника да им се исплати по 100.000 динара.

Шћепановић је рекао „да га нисмо добро разумели“ и да он „кад потпише нешто не мора да значи да то мора и да се спроведе“, рекао је Вујчић новинарима.

Милан Вујчић рекао је да су представници Штрајкачког обора са новим генералним директором Милутином Шћепановићем јуче разговарали, као и са министрима Александром Вулином и Гораном Кнежевићем.

Генерални директор Гоше Милутин Шћепановић предложио је решење за превазилажења тренутне ситуације, које је данас саопштено радницима. Они су једногласно донели одлуку да се штрајк настави до 5. маја када ће поново доћи у фабрику Александар Вучић.

„Још 18. априла са нашим новим директором разговарали смо и један захтев био је да се радницима исплати по 100.000 динара. Очекивали смо, да се тај новац исплати и да решавамо друге ствари у ходу али тражена и договорена исплата је изостала“ рекао је Вујчић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-fsv-gosa-i-dalje-bez-dogovora-radnika-i-rukovodstva/