У КУСАТКУ, СЕЛЕВЦУ И АЗАЊИ ОДРЖАНА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

У организацији Института за трансфузију крви Србије и Црвеног крста Смедеревска Паланка, а у сарадњи са представницима сеоских месних заједница у трансфузиолошком аутобусу  у недељу је одржана редовна акција добровољног давања крви по селима паланачке општине.

Пункт за пријем потенцијалних давалаца , захваљујући повољним временским приликама, био је постављен напољу. Уз ангажоваље великог броја волонтера и ова акција је протекла у најбољем реду. У Црвеном крсту Смедеревска Паланка задовољни су овом акцијом у којој је прикупљено 30 јединица ове драгоцене течности. Резерве крви које су у акцији прикупљене биће коришћене за потребе лечења суграђана на клиникама и здравственим установама у Србији.

Организатори још једном апелују на све пунолетне и здраве људе да се и у наредном периоду одазову на хуманост и дају крв . Следећа акција добровољног давања крви по селима наше општине биће реализована 1. августа. 2021. године .

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-kusatku-selevcu-i-azanji-odrzana-akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi/