У НЕДЕЉУ СУНЧАНО И ТОПЛО, УТОРАК-СРЕДА КИША

У Србији ће сутра бити сунчано и топло, са максималном температуром од 29 до 31 степен.

Ветар слаб до умерен северни и североисточни, а јутарња температура од 13 до 18 степени.

У Паланци ће такође бити сунчано и топло, ветар слаб северни и североисточни, јутарња температура око 18 степени, а максимална дневна око 30.

Почетком седмице ће бити сунчано и врло топло. Затим, у уторак од средине дана, најпре на северу и западу, а до краја дана и у осталим пределима наоблачење и освежење са кишом, пљусковима и грмљавином, могуће су и непогоде, јак ветар и град.

У среду претежно облачно и свеже, местимичмо с кишом и краткотрајним пљусковима, чешћим у централним и јужним крајевима. Наредних дана променљиво облачно и топлије, а углавном у централним и јужним пределима местимично са краткотрајном кишом.

Као што се види на сајту РХМЗ, због повишене температуре и јаког УВ зрачења, Србија је због овог индекса под црвеном ознаком у наредна три дана.

Инфекс УВ зрачења који је на снази је врло опасан по људски организам и који може довести до озбиљних повреда на кожи.

Појачано УВ зрачење може довести до црвенила на кожи, у народу познатог као „горења“ коже које може имати теже обилике који се манифестују стварањем отворених рана и пликова. Као последица превеликог деловања ових зрака долази и до мутације генетског материјала, ошетећња ока, појаве катаракте, нарушавања имуног система и појаве сунчанице.

Као најтежи облик деловања УВ зрака јавља се карцином коже.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-nedelju-suncano-i-toplo-utorak-sreda-kisa/