У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“ 52 ПАЦИЈЕНТА ОБОЛЕЛА ОД ВИРУСА КОРОНА

 

Како смо сазнали од др. Николе Ристића, вд. директора ОБ „Стефан Високи“, у Ковид одељењу ове здравствене установе тренутно се налази 52 пацијента, док је само један пацијент на респиратору и он је из Пожаревца.  Др Ристић је подсетио да је тренутни капацитет нашег Ковид одељења 109 кревета, тако да за сада нема проблема са хоспитализацијом ковид пацијената.

У понедељак је било 5 отпуста и исто толико пријема, тако да је стиче утисак да се ситуација смирује, па са доста оптимизма можемо очекивати наредне дане, каже др Ристић, уз придржавање свих мера које је прописао Кризни штаб.

Дневно се у амбуланти Инфективног одељења прегледа педесетак пацијената, што је доста мањи број у односу на период од пре неколико дана када је било по 80 прегледа дневно, тако да уз појачан број медицинских радника на овом одељењу ситуација се држи под контролом.

Др. Ристић је истакао да располажу са довољно лекова и опреме а стигао је и мобилни рендген апарат, који је јуче монтиран и данас би требало да буде у функцији на Инфективном одељењу, тако да ће се сада пацијенти снимати на лицу места.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-ob-stefan-visoki-52-pacijenta-obolela-od-koronavirusa/