Početna » У ОВИМ ДЕЛОВИМА СРБИЈЕ ВЕЋ ПЉУШТИ КИША И ГРМИ: Ево куда ће се премештати јако невреме током остатка дана

У ОВИМ ДЕЛОВИМА СРБИЈЕ ВЕЋ ПЉУШТИ КИША И ГРМИ: Ево куда ће се премештати јако невреме током остатка дана

ОВОГ послеподнева широм Србије је топло, уз смену сунчаних и облачних интервала, док је на југу и истоку вруће. У једном делу земље већ је дошло до дестабилизације атмосфере.

Иначе, Србија је данас под утицајем циклона са центром изнад Ђеновског залива.

Положај циклона биће такав да се Србија налази у предњем делу и топлом сектору, уз изражена јужна струјања и прилив врло топле ваздушне масе са севера Африке, а са којом се очекује и транспорт честица пустињског песка и прашине из Сахаре.  До среде ће у Србији дувати југоисточни ветар, који ће у уторак у кошавском подручју бити појачан, на југу Баната и јак.

  Тренутне температуре крећу се од 30 °C на северу и западу до 33-34 °C на југу, југоистоку и истоку Србије, у Београду је 31 °C. Златибор и Сјеница мере 25 °C, а Копаоник 19 °C.

  У овом часу јачег развоја облачности већ има на југу Метохије, прецизније над Гором, уз веома обилне пљускове са грмљавином, уз локалне олује.

  Пљускова са грмљавином има и на Пештеру, нарочито на подручју између Сјенице и Тутина.

  У наставку послеподнева јачег развоја облачности биће широм јужне и западне Србије.

  У овим пределима биће идеалних услова и за формирање јачих грмљавинских непогода са градом, уз јаке громове и врло обилне пљускове, а део тих већ формираних непогода доћи ће у југозападној висинској струји из БоснеYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept