У ПАЛАНАЧКОЈ БОЛНИЦИ 93 КОВИД ПАЦИЈЕНАТА, ДОМ ЗДРАВЉА ПРЕКО 300 ПРЕГЛЕДА ОВОГ ВИКЕНДА

Неповољна епидемиолошка ситуација се наставља и у Смедеревској Паланци тако да је минулог викенда на Инфективном одељењу ОБ „Стефан Високи“ прегледано више од 150 пацијената. Тренутно је на четири ковид одељења смештено 93 пацијента. Од тог броја 40 је из Паланке, 22 из Велике Плане а остали пацијенти су довежени из Београда и других градова. Тренутно је и седам пацијената на респиратору.

У Дому здравља у Смедеревској Паланци је ситуација слична, тако да су претходна три дана прегледана 343 пацијента. Тестирано је 237 пацијената од којих је 119 било позитивно на коронавирус.

Подсећамо вас да је од недеље 22. новембра, ковид амбуланта Дома здравља са Колоније премештена у централну зграду Дому здравља. Пацијенти који су ту имали своје изабране лекаре сада здравствене услуге могу остварити на Колонији.

У болници „Свети Лука“ у Смедереву ситуација је слична. Од 145 кревета, предвиђених за ковид пацијенте, сви су попуњени а од тог броја 12 пацијената је на респиратору. Међу оболелима је у Смедереву и 30 здравствених радника и то пет доктора, 22 медицинске сестре и троје је у изолацији због контакта.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-palanackoj-bolnici-93-kovid-pacijenata-dom-zdravlja-preko-300-pregleda-ovog-vikenda/