У ПАЛАНЦИ ОДРЖАНО ПРВО КОЛО ЛИГЕ У МИНИ РУКОМЕТУ БРАНИЧЕВСКО ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

У хали ОШ Вук Караџић одржано је 1. коло у мини рукомету за дечаке и девојчице Браничевског и Подунавског округа за 2005 годиште и млађе.

На турниру су поред домаћина РК Паланка наступиле и екипе РК Кучево, ЖРК Слога 1. и 2, РК Плана, РК Ударник, ОРК Пожаревац, ЖРК Рудар.

Иначе, за оне који нису упознати, мини рукомет представља форму рукометне игре за децу узраста од 6 до 11 година. Такмичарски успех не сме бити циљ игре, већ анимација, развој специфичног моторичког искуства и тимског духа као и стицање основних начела фер плеја. Правила мини рукомета су једноставна и почивају на Међународним правилима рукометне игре. Правила могу бити допуњена од стране организатора такмичења у Мини рукомету зависно од посебних потреба за одређене узрасне категорије.

На овом такмичењу су поред деце своје дебитантске наступе имале и младе судије, којима је ово прилика да стичу практична знања и искуства.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-palanci-odrzano-prvo-kolo-lige-u-minirukometu-branicevsko-podunavskog-okruga/