У ПЕТАК БОГОЈАВЉАЊЕ И ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ НА ЈЕЗЕРУ КУДРЕЧ

Српска православна црква и верници обележиће у петак (19. јануара) празник Богојављења, једну од петнаест највећих хришћанских светковина.

Тим поводом од 8 часова служиће се литургије у храму Светог Преображења Господњег и Света Петка на Колонији, а потом ће у 11.00 часова, на језеру Кудреч, након освећења воде, уследити  пливање за Часни крст.

Манифестација „Пливање за часни крст“, по први пут ће званично бити одржана у Паланци  уз подршку Црквене општине и локалне самоуправе, организатори овог догађаја су Милош Ђурђевић и Стефан Давидовић.

Сви они који желе да присуствују овом догађају имају организован бесплатан аутобуски превоз од храма Светог Преображења Господњег и Свете Петке који полази у 10.40 часова. Након завршетка програма аутобус ће вратити све посетиоце.

Богојављење је празник установљен у спомен на Христово крштење на реци Јордан, када се, по предању, јавио Бог, након чега је започело Христово проповједање вјере.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-petak-bogojavljanje-i-plivanje-za-casni-krst-na-jezeru-kudrec/