У СЕЛЕВЦУ, АЗАЊИ И КУСАТКУ АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У НЕДЕЉА 29. НОВЕМБАР

У организацији Института за трансфузију крви Србије и Црвеног крста С. Паланка, у недељу, 29. новембра, биће одржана акција добровољног давања крви у Селевцу, Азањи и Kусатку.

Аутобус Института ће бити паркиран у центру села. Мештани Селевца крв могу дати од 8 до 10 часова, Азање од 10.30 до 12 часова, и Kусатка од 12.30 до 14 часова.

Из Института за трансфузију крви позивају све добровољне даваоце крви да се одазову акцији јер су залихе крви на резервама. Највише недостају крвне групе са негативним Рх фактором.

Због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи моле се потенцијални даваоци крви да се пре и у току самог давања крви придржавају прописаних мера заштите од инфекције изазване Kорона вирусом, а то подразумева ношење маски и држање физичке дистанце . Пре попуњавања упитника и уласка у трансфузиомобил (аутобус), следи обавезна дезинфекција руку и мерење телесне температуре
Подршку акцији добровољног давања крви могу да дају сви здрави пунолетни грађани до навршених 65 година живота.
Моле се суграђани да уколико имају прехладу, кашаљ, кијање, повишену телесну температуру, или су били у контакту са болесном особом чији симптоми лице на инфекцију корона вирусом не долазе на акцију добровољног давања крви.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-selevcu-azanji-i-kusatku-akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-u-nedelja-29-novembar/