У СРБИЈИ 5318 ОБОЛЕЛИХ, УКУПНО 103 ЖРТВЕ COVID-19

 

У последња 24 часа од корона вируса су премилуле четири особе, тестирано је 3.194, а новооболелих је 445.

Преминуле су још четири особе као последица инфекције коронавирусом. Три особе су биле мушког и једна осома женског пола. Укупан број преминулих особа од почетка епидемије је 103. Смртност у овом моменту у нашој земљи је 1,9.

Ове податке изнела је епидемиолог проф. др Дарија Кисић Тепавчевић на конференцији за новинаре, која је данас оджана у Нишу.

„У овом моменту хоспитализовано је 3.511 пацијената. Такође, у овом моменту се 120 особа налази на респиратору. До сада је у Републици Србији тестирано 29. 472 особе. Укупан број излечених грађана је 443“, истакла је др Кисић Тепавчевић.

Она је рекла да када су у питању здравствени радници до данас их је тестирано 6.070, а 593 их је до сада било позитивно на присуство коронавируса. Такође, 382 здравствених радника је у овом моменту хоспитализовано.

У Смедереву је до сада потврђено 60 случајева заразе, од тог броја 32 су корисници домаза старе и 11 запослених у дому, рекла је директорка Завода за јавно здравље у Пожаревцу, Ана Јовановић. Запослени из дома су пребачени у привремене болнице у Београду док би штићеници требало да буду пребачени у току дана.

У Смедеревској Паланци је тренутно 39 евидентираних случајева, десет више у односу на претходни извештај а шесторо су здравствени радници, са благом клиничком сликом.

У Великој Плани је регистровано три случаја заражених коронавирусом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-srbiji-5318-obolelih-ukupno-103-zrtve-covid-19/