У СРБИЈИ НАЈСКУПЉИ ИНТЕРНЕТ

Становници Србије плаћају интернет услуге по ценама које су међу највишима у Европи, наводи се у извештају о интернету у служби развоја Европе и централне Азије, који је представљен у Букурешту, саопштила је Светска банка.

Како се наводи, регулаторни оквир Европске уније је значајан фактор који утиче на законодавне реформе у земљама кандидатима за улазак у ЕУ, попут Србије. 

 Унапређење логистике, на пример, тако што би се омогућила већа конкуренција и усвајање нових технологија у сектору инфраструктуре, допринело би отварању могућности за е-трговину у земљи.

Недостатак опција за онлајн плаћање представља препреку за е-трговину у Србији, при чему свега 15 одсто грађана поседује кредитну картицу.

Истовремено, како се наводи у извештају, Србија је један од лидера у глобалној понуди онлајн талента.

Српски фриленсери виде добре могућности у онлајн фриленс пословима, а зарада је висока за оне који поседују адекватна знања која прате нове технологије.

„Иако интернет отвара нове и раније невиђене прилике, присутна је и могућност даљег искључивања, нарочито неквалификованих радника“, упозорава Хернан Винклер, економиста Светске банке за регион Европе и централне Азије и главни аутор извештаја.

Дневник

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-srbiji-najskuplji-internet/