Početna » У СРБИЈИ ЖЕНЕ У ПРОСЕКУ СТАРИЈЕ ОД МУШКАРАЦА И ДУЖЕ ЖИВЕ

У СРБИЈИ ЖЕНЕ У ПРОСЕКУ СТАРИЈЕ ОД МУШКАРАЦА И ДУЖЕ ЖИВЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Просечна старост жена у Србији лане је износила 44,9 година, што за више од две године премашује просечну старост мушкараца која је износила 42 године, објавио је данас Републички завод за статистику поводом Међународног дана старијих особа који се обележава сутра.
Предност је на страни жена и када је реч о очекиваном трајању живота, јер оно за жене износи 75,64 године, а за мушкарце 69,96 година.

Жене су заступљеније и у свим старосним групама почев од 60 година па навише, па је удео жена између 60 и 64 године у укупном броју становника износио 7,1 одсто а мушкараца 6,7 одсто.

У старосној групи између 65 и 69 година, удео жена у укупном броју је износио 7,8 одсто, а мушкараца 6,9 процената, док је удео у групи између 70 и 74 године, 6,6 одсто жена а 5,4 одсто мушкараца.

И у најстаријој групи, са више од 85 година удео жена је већи и износи 2,4 одсто док мушкарци у овој групи учествују са 1,5 одсто.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept