У СРЕДУ ЛЕДЕНА КИША И СНЕГ, УЈУТРУ ДО -8 СТЕПЕНИ

У Србији ће сутра бити претежно облачно и хладно време, понегде са снегом, док се ујутру и пре подне у северним крајевима очекује краткотрајна суснежица или киша која ће се ледити на тлу, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ). РХМЗ је упозорио да се сутра и у четвртак на југозападу, југу и југоистоку Србије очекују обилније снежне падавине и знатно повећање висине снежног покривача.

Сутра ће у Србији дувати слаб и умерен, јужни и југозападни ветар који ће после подне и увече прећи у источни и североисточни. Јутарња температура биће од минус осам до минус два степена, а највиша дневна од минус два до четири степена.

У Београду ће сутра такође бити претежно облачно и хладно време, повремено са снегом, док је ујутру и пре подне у појединим деловима града могућа краткотрајна киша која ће се ледити на тлу. Јутарња температура биће око минус два, а највиша дневна око три степена.

У Србији ће у наредних седам дана бити претежно облачно време, до краја недеље понегде са снегом. Обилније падавине очекују се у четвртак на југу и југоистоку земље, уз знатно повећање висине снежног покривача. Температура ће бити у мањем порасту од понедељка, када се очекују мешане падавине – киша и снег, уз локалну појаву поледице у крајевима нижим од 500 метара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-sredu-ledena-kisa-i-sneg-ujutru-do-8-stepeni/