У СУБОТУ И НЕДЕЉУ СНЕГ УЗ ФОРМИРАЊЕ СНЕЖНОГ ПОКРИВАЧА

У суботу на северу, западу и у Тимочкој Крајини, а у недељу и у осталим крајевима Србије очекује се снег уз формирање снежног покривача. Највише снега очекује се на северу и западу земље, локално и око 20 цм, упозорио је данас Републички хидрометеоролошки завод.

У Србији ће сутра ујутро и пре подне на северу и истоку бити претежно облачно и суво, у осталим крајевима претежно сунћано.

После подне на западу и југу наоблацење које ће се увече и током ноћи проширити на већину предела, условљавајући на југозападу и југу Србије понегде слаб снег.

Ветар ће бити слаб, променљив. Најнижа температура од -7 до -1 Ц, а највиша од 3 до 7 Ц.

У Београду ће бити претежно облачно и суво. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура око -1 Ц, а највиша око 3 Ц.

Изгледи времена за Србију у наредних седам дана – до 20. децембра:

Претежно облачно и хладно. У петак пре подне на југу и западу снег, који ће се после подне проширити и на остале пределе. У јужзним, западним и централним крајевима снег ће прећи у кишу која ће се понегде ледити на тлу.

У суботу на северу, западу и у Тимочкој Крајини снег уз формирање снежног покривача, у централној Србији мешовите падавине, а на југу киша. У недељу снег се очекује у целој земљи.

У петак увече, током ноћи и у суботу у косавском подручју умерен и јак, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и олујни, југоисточни ветар, који ће у суботу крајем дана ослабити.

Затим до краја периода понегде провејавање слабог снега.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-subotu-i-nedelju-sneg-uz-formiranje-sneznog-pokrivaca/