У ЗНАК СЕЋАЊА НА УБИЈЕНОГ СТЕФАНА ФИЛИЋА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ЈЕ ОДРЖАН ФЕСТИВАЛ КРАТКОГ ФИЛМА

Први републички школски фестивал кратких филмова ,,Филић – Филмић“ одржан је синоћ у сали биоскопа Центра за културу ,,Масука“ у Великој Плани. Фестивал, чија је тема вршњачко насиље, одржан је у знак сећања на Стефана Филића, недужног дечака којег су убили вршњаци. Слоган фестивала био је ,,Не насиљу! Не на силу!“.

Аутори филмова надметали су се у две категорије. У првој категорији учествовали су ученици осмог разреда основне и првог разреда средње школе, док су се у другој категорији надметали ученици другог, трећег и четвртог разреда средње школе. По оцени стручног жирија у категорији млађих ученика најбољи филм је ,,Црно – бели свет у бојама“ Станиславе Гвожђарев и Драгане Џигурски из ОШ ,,Станчић Милан Уча“ из села Кумане, општина Нови Бечеј. У категорији старијих ученика награђен је филм ,,Насиље са интернета“ Анђеле Настасијевић из средње школе ,,Миливоје Васић“ у Великом Градишту. Награда публике припала је домаћину, ЕУШ ,,Вук Караџић“ и филму Милице Матић ,,Бити другачији није срамота“. Кроз овај фестивал Стефан Филић ће заувек живети. Захваљујемо се породици Филић и свима који су узели учешће у реализацији овог фестивала.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/u-znak-secanja-na-ubijenog-stefana-filica-u-velikoj-plani-je-odrzan-festival-kratkog-filma/