УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-ЗА НАШУ ДЕЦУ

Српска напредна странка је освојила више од 60 одсто гласова на парламентарним изборима у Србији, показују пројекције Ипсоса и Цесида. На основу тих показатеља у парламент сигурно улазе СПС-ЈС и листа СПАС Александра Шапића, као и мањинске странке.

Лидер СНС-а Александар Вучић је у обраћању у изборном штабу рекао да је дуго у политици али да никада није доживео овакав тренутак. Истакао је да је СНС на нешто више од 3.300.000 изашлих грађана на изборе добио више од два милиона гласова, што је, како истиче, апсолутно незабележено.

Рекао је да је странка добила највеће поверење грађана у историји, али да је добила и велико упозорење народа да морају да буду још одговорнији, озбиљнији и марљивији.

Резултати Ипсоса и Цесида на основу 60,6 одсто обрађеног узорка: СНС: 62,5 одсто, СПС-ЈС: 10,7 одсто, СПАС: 4,1 одсто, ПОКС: 2,9 одсто, Суверенисти: 2,6 одсто, Метла: 2,5 одсто, СРС: 2,1 одсто, СВМ: 2,1 одсто, ПСГ: 1,8 одсто, Заветници: 1,6 одсто, Здраво да победи: 1,1 одсто, УДС: 1 одсто.

Прве процене мандата: СНС -180 , СПС-ЈС 30 , Александар Шапић 11 , те четири мањинске листе – СВМ 8 , Албанска демократска алтернатива 4 , Зукорлић 3, СДА Санџака 2.

Марко Уљаревић из Ипсоса рекао је да, изузимајући странке мањина којима је потребан природни праг, за сада ниједна листа не прелази цензус.

„Реалну шансу има ПОКС, који је сада на 2,8 одсто. Реалне шансе има и Покрет ‘Метла 2020’ са 2,5 одсто, а на том проценту се налазе и Суверенисти“, рекао је Уљаревић за ТВ Пинк.

„Али, мораћемо да сачекамо потпуну реализацију узорка, да видимо шта ће се дешавати са гласовима са КиМ и из иностранства. Ово су индикативни резултати“, додао је Уљаревић.

Он је навео да, с обзиром на узорак од 52,2 одсто, још нема прецизне процене излазност, јер она зависи одакле долазе нови гласови, са мањих или већих бирачких места, па ће прецизнијих података бити након што буду познати финални резултати о броју људи који су гласали на КиМ или у иностранству.

Уљаревић је додао да се, према резултатима истраживања пре избора, очекивало да ће ПСГ Сергеја Трифуновића имати бољи резултат, односно очекивала се њихова реална шанса да уђу у парламент.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ubedljiva-pobeda-naprednjaka-na-izborima/

1 comment

    • nikola on 22/06/2020 at 12:50

    Nasa deca su idalje ugrozena, kada ce d se promeni ako nisu za njihova dva poslednja mandata

Komentari su onemogućeni.