УБИЦА ИЗ КУСАДКА БИ МОГАО ДА ИЗБЕГНЕ ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ

Милош И. (33), који је осумњичен да је 20. марта у селу Kусадак код Смедеревске Паланке убио оца Андреју (72) и мајку Гордану (62), у тренутку извршења злочина био је неурачунљив, показало је психијатријско вештачење, те би он могао да избегне доживотну робију и буде осуђен на меру чувања и лечења у институцији затвореног типа по писању курира.

Подсетимо, језиви злочин догодио се на имању његове породице кад је Милош узео пушку и по једним хицем убио своје родитеље. После убиства свукао се го, отишао код стрица и рекао му шта је урадио, а онда га молио да оживи његове родитеље. Преплашени човек позвао је полицију, а Милош је патроли рекао да је он: „Исус Христ и Бог лично.“

– После хапшења, због изузетно лошег стања у ком се налазио, Милош И. није испитан у смедеревском Вишем тужилаштву, већ је одмах пребачен у Специјалну затворску болницу, у којој је и вештачен. Закључак стручњака био је да је он неурачунљив, те да болује од параноидне шизофреније.

Међутим, још увек нису завршена сва вештачења, а ако се испостави да је заиста тако, тужилаштво би могло да предложи да му се изрекне мера безбедности чувања и лечења у установи затвореног типа – каже извор листа.- Причу коју је испричао полицајцима он је понављао све време. Говорио је о томе да је Исус, али и да се у његовој глави води борба између Луцифера и Бога – објашњава саговорник Kурира упознат са овим случајем.

Да подсетимо, Милош И. месец дана пре злочина вратио се из Холандије, где је био на привременом раду као физиотерапеут. – Утврђено је да је он у време извршења злочина био под дејством наркотика, а ноћ након хапшења више пута му је позлило у притворској ћелији те је вођен код психијатра.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ubica-iz-kusadka-bi-mogao-da-izbegne-dozivotnu-robiju/