УБИЦИ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ 30 ГОДИНА ЗАТВОРА ЗА УБИСТВО СТАРИЦЕ ИЗ ПОРОДИНА

Жртва Христина Илић (фото приватна архива)

Виши суд у Пожаревцу донео је првостепену пресуду којом је Горан Микуљевић (48) из Смедеревске Паланке осуђен на 30 година затвора, због тешког убиства Христине Илић (81) из Породина код Жабара, наводи тпкнеwс.цом.

Убица Микуљевић (фото ФБ)

Овај свирепи злочин догодио се 30. септембра 2017. године, у породичној кући покојне Христине у којој је она била сама, јер је снаја, удовица њеног сина, тих дана била у бањи. Беживотно тело старице пронашли су њен други син и унук и одмах позвали полицију.

Тело несрећне жене било је у локви крви, јер је имала више убода ножем у врат и по телу, а преко уста јој је била залепљена селотејп трака.Према налазима обдукције, старица је издахнула тек након бекства нападача, услед крварења из многобројних рана. Мотив овог злочина било је користољубље, јер је оптужени из куће убијене однео 4.200 евра, осам дуката и мобилни телефон.Ухапшен је 6. јануара 2018. године, нешто више од три месеца након убиства, захваљујући ДНK траговима и снимцима са надзорних камера. Иначе, он је већ једном робијао за убиство и то у пожаревачкој „Забели“, након што је осуђен на 14 година затвора.

Блиц

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ubici-iz-smederevske-palanke-30-godina-zatvora-za-ubistvo-starice-iz-porodina/