Početna » УЧЕНИЦА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ОСВОЈИЛА ПРВУ НАГРАДУ НА ЛИТЕРАЛНОМ КОНКУРСУ “ДЕЦА ЈУНАЦИ”

УЧЕНИЦА ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ОСВОЈИЛА ПРВУ НАГРАДУ НА ЛИТЕРАЛНОМ КОНКУРСУ „ДЕЦА ЈУНАЦИ“

од Паланка данас
0 Коментар
На конкурсу ,, Деца јунаци ”, у организацији Међународног фонда јединства православних народа и Православног спортског друштва ,, Света Србија ” , од 104 приспела рада у категорији литерарног стваралаштва, ученица Паланачке гимназије, друге године Анастасија Архипкина освојила је прво место.Као награду добила је двонедељно путовање на острво Крф. Ову четрнаестодневну образовно – практичну екскурзију поред победника Конкурса чиниће и ђаци генерација, талентовани ученици као и најбољи ученици верске наставе из Србије и земаља у окружењу.
Сам Конкурс је део пројекта ,, Стопама наших предака” под покровитељством Српске православне цркве, а који на едукативан и практичан начин обрађује теме традиције, језика, писма, културе и православне вере, са посебним освртом на историјски период Првог светског рата и боравка наше војске и народа на острву Крф од 1916. до 1918. године. Периода који је трајно урезан у наше сећање, а са којим ће учесници пројекта као најбољи ђаци из Региона и практично да се упознају.
Честитамо Анастасији која ће имати част да нашу школу и наш град представља на Крфу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept