УЧЕНИЦИ ДРУГОГ РАЗРЕДА ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ НА ЈЕЗЕРУ КУДРЕЧ

Ученици другог разреда, са својим учитељицама Иваном Манојловић и Милицом Бирташевић још један дан посветили су акцију С природом на ти реализацијом излета на оближњем језеру Кудреч.

Због временских услова 20. маја 2021. године, излет није било могуће реализовати па је реализација остварена 4.6.2021. године. Одељења 2/1 и 2/2 су се из школе пешака упутили ка језеру Кудреч са својим учитељицама.

Након обиласка бране, доручка, одмора и уживања у лепотама овог језера уследила је реализација предвиђених активности. Недалеко од језера код оближње шуме и ливаде, ученици оба одељења подељени су у неколико група. Свака група је добила коверат у којем су се налазиле фотографије са називима различитих биљака. Задатак ученика био је да на ливади и у шуми пронађу задате биљке. Када ученици пронађу неку од биљака, учитељице су провериле и обележиле тачно откривене биљке а ученици су настављали даљу потрагу.

Након свих откривених биљака, говорило се о датим биљкама и значају биљака уопште за жива бића, анализирали су се звукови из природе. Уследио је још један одмор на обали језера и повратак у школу. Физички смо се активирали, учили у природи и о природи и дружили се на овом излету.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-drugog-razreda-os-vuk-karadzic-na-jezeru-kudrec/