УЧЕНИЦИ МЕШ „ГОША“ ОСВОЈИЛИ ТРИ МЕДАЉЕ НА МАТЕМАТИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

Ученици МЕШ ,,Гоша“ , који су учествовали на Међународном математичком такмичењу ,,Кенгур без граница“, освојили су бројне похвале и награде, а неки од њих су се пласирали и на финално такмичење.

С обзиром на то да се на такмичење пријави велики број ученика (око 400 ученика у свакој категорији) и да се такмичење организује у целом свету, у преко 60 држава, ово је свакако превелик успех, како за ученике, тако и за школу.

Ученик првог разреда: Ивановић Драган I-4, заузео је 38. место и освојио похвалу; Два ученика другог разреда: Савић Стефан II-4, заузео је 36. место и освојио похвалу; Глишић Бранислав II-5, заузео је 37. место и освојио похвалу;

Седморо ученика трећег разреда: Филиповић Милош III-5, заузео је 6. место и освојио трећу награду; Којић Марија III-5, заузела је 7. место и освојила трећу награду; Томашевић Јована III-5, заузела је 12. место и освојила трећу награду. Ђорђевић Вељко III-5, заузео је 20. место и освојио похвалу; Поповић Жељко III-6, заузео је 27. место и освојио похвалу; Рашковић Лазар III-5, заузео је 28. место и освојио похвалу; Вучен Дамјан III-5, заузео је 31. место и освојио похвалу.

На следећи ниво такмичења су се пласирали ученици који су освојили III награду.Информације о томе када и где ће се одржати финално такмичење још увек нису познате.

Ј Томашевић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ucenici-mes-gosa-osvojili-tri-medalje-na-matematickom-takmicenju/